во ,

23 Луѓе кои решиле темелно да ги исчистат старите работи и резултатот е неверојатен

Многумина од нас дома имаат работи кои полесно се фрлаат отколку да се реставрираат во пристојна форма. Но, всушност тоа изгледа така само на прв поглед: честопати сосема пристојни предмети за домаќинството се кријат под дебел слој прашина. Потребно е само малку трпение и добар детергент за да ги пронајдете. Некои луѓе дури успеваат да полираат не само столици и тави, туку и стари огради и градинарски патеки.


„Тетка ми ми даде стари столчиња кои долго време планираше да ги фрли. И кога виде што направив со нив, веднаш побара да и ги вратам“.

„Пред моето чистење, мислев дека дното на овој сад е сив“.

„Кога го изправ ќебето, крзното на мачката уште повеќе се заплетка на него. Најевтината цврста четка помогна во тоа“.

„Останав без зборови кога се покажа дека овие плочки се со сосема друга боја. Сега сфаќам колку биле лизгави и валкани“.


Апсолутно нема потреба да го замените тепихот по секое истурено кафе врз него.

На оваа мрежа се собира прашина веќе 26 години

Се обложувам дека сакате да ја исчистите тастатурата на вашиот компјутер.

Не беше се толку безнадежно.

„Користевме моќно средство за чистење на рерната.“

Пред и после чистење

Сега можете да му се восхитувате на вашиот одраз во тостерот

Ни на крај памент не ми дојде дека е можно да се измие дрвена ограда затемнета од времето

Да, втората слика е истата патека.

„Го исчистив филтерот на клима уредот.“

Сакате да го испратите столчето од првата фотографија во ѓубре, но кога ќе ја погледнете втората, извикувате: „Сè уште е употребливо“.

„Ја исчистивме нечистотијата што ја насобраа под фрижидерот старите сопственици на куќата. Бев згрозен, но резултатот вреди“

„Не можев да преболам колку одвратно изгледаше чајникот на сестра ми“.

Малку труд и седиштата се како нови

Не заборавајте да ги исчистите четките на правосмукалка! Еве колку коса може да се витка за околу 6-8 месеци

Изгледаше дека ништо не може да ја спаси оваа извалкана славина за бања.

„Ја исчистив работната јакна на мојот сопруг. Не е совршено, но е многу подобро“.“

Работниците решија да го поминат тремот со воден млаз. Изгледа прекрасно!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

19 Станбени проекти од серијата „Мојот сопруг шета наоколу и е нервозен“

Замислете дека сте во автобус со уште 25 патници, кој се движи со брзина од 60 km/h, правец југозапад…