во , ,

25 Фотографии кои покажуваат како секојдневните предмети се менуваат со текот на годините

Ако сте постојано со некоја личност, тешко е да забележите колку таа се променила, но ако одите на состанок со соучениците 10 години по дипломирањето, разликата може да биде многу импресивна. Ова правило работи со сè друго: згради, растенија, предмети – сè е предмет на влијанието на времето.

„Тато работи во неговата клиника повеќе од 15 години. Ова е неговиот омилен стол“.

Глобусот во Јавната библиотека во Њујорк


„Бев толку заљубена во мојата играчка, беше со мене во последните 27 години. Време е да си купите нова.“

„Ова е молив 4Б и денеска му е последен работен ден, по што оди на долгогодишен одмор.“

„Ја заменив четката што ја користев на работа секој ден цели 3 години.“

„Тој ми е сигурен асистент веќе 20 години. Го поправив и работи како нов“

„Го носам овој привезок веќе 11 години.“

„Би сакал, секако, мојата упорност во салата и степенот на истрошеност на пропусницата да бидат во некаква врска“.

„Го испратив старато ќилимче за пред врата да се пензионира“

„Мојата омилена плишана играчка, а до неа новата, сега за моето дете.“

„Овој паричник ми служи 18 години. Вчера конечно купив нов“

„Овој синџир е буквално на последниот здив.“

„Омилената играчка на мојата мачка. Со едната играше 3 месеци, а другата е нова“.

„Повторно ги купив истите чевли. Поминаа 15 години…“

„15 години, 3 сопственици, илјадници километри. И како бонус, мојата фитнес картичка, која порано беше црна “.

„Оваа јакна ја носам последните 20 години.“

„Ова се 2 идентични кукли. Едната ја имав 32 години, втората е нова“.

„Чинелата е стара 20 години, а подолу е новата.“

„По 10 години, осигурителната компанија конечно се согласи да ги покрие трошоците за новите штитници за заби.“

Воланот во автомобилот на татко ми после 19 години возење

„По 14 години употреба, емајлот во моето тенџере е напукнат. Една недела по жалбата, производителите едноставно го заменија со нов бесплатно!“

„Овој чекан имаше тежок живот.“

„Синџир + вода = дезен на каменот“

„Оваа копија на „Хари Потер и каменот на мудроста“ е купена пред повеќе од 20 години. И во 2000 година успеав да добијам автограм од самата Ј. К. Роулинг“.

„Лево е мотиката која татко ми ја користи 30 години“.


Супер Акција -20%

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Те молам стави ја вечерата, денес се уморив како куче…

Зоки, колку е три по три?