во , , ,

25 Моќни фотографии коишто покажуваат почит кон природата нè прават горди на човештвото

Природата е најголемиот дар кој луѓето го имаат добиено. Но, сите не ја почитуваат подеднакво, па поради тоа многу е лесно да се изгуби вербата во човештвото. Но сепак, некои луѓе се однесуваат со такво внимание кон неа што дури може да предизвикаат изненадување кај нас. Тие ѝ оддаваат почит во секојдневното живеење и тоа го покажуваат во многу невообичаени ситуации.

Низ следниве фотографии ќе видите примери за правилен однос кон природата и тоа ќе ве направи горди на човештвото.

1. Кој вели дека не можете да делите балкон со огромно дрво?

2. Наместо да гледа пречка, овој човек видел важен дел од екосистемот

3. Ако сте креативни, не постои дрво кое не може да го спасите

4. „Мојот сосед го поткастри дрвото од неговиот двор за да може да се користи тротоарот“

5. Силосите можат да чуваат различни нешта, а дрвјата не се исклучок

6. Ова дрво, како дел од семејството, никогаш нема да ве напушти

Следна Страница

Што мислиш?

10 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Гасење на суво…

Мара и Блажо, шофер у пензија, се остават после 40 години у брак…