во , ,

30 Неверојатно убави птици кои сигурно не сте ги виделе никогаш во животот

Повеќето набљудувачи на птици и научници велат дека има околу 9000 до 10 000 видови птици. Еден од главните начини да ги идентификувате е физичкиот изглед и откако ќе започнете се подлабоко да навлегувате во тематиката, станува очигледно дека птиците доаѓаат во многу форми, бои и големини.

1. Секретар

2. Малезиски голем фрогмут и нејзиното бебе

3. Долгоопашеста сипка

4. Синокисан гулаб

5. Планинска плава птица

6. Викторија крунисаниот гулаб

7. Грандала

8. Птица секретар

9. Гулабот Никобар

10. Харпи орел

Што мислиш?

32 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

32 Смешни стрипови со неочекувани пресврти што го предизвикуваат нашето модерно општество

Прекрасна компилација: Семејства пресоздаваат стари фотографии и видеа