во , ,

5 Илустрации ги прикажуваат класичните начини како да „убиеш“ балканска бабичка

Како ќе им ја објасните изреката „Гром во коприва не удира“ на странците? Маја Стојановиќ, иако ни е ниту лингвист, ниту историчар, се нафатила на задачата.

Родена е во Канада каде што живеела до 12-тата година, а потоа се семејството се преселила во Србија, каде што се впуштила во јазична авантура надополнета со илустрации.

Автор е на книгата „Kod nas se kaže / We tand to say“ која ги содржи најпознатите српски, односно балкански изреки објаснети на англиски јазик и надополнети со смешни илустрации.

Меѓу другото, на нејзиниот Инстаграм профил има и „сериозно“ упатство кое содржи 5 едноставни чекори со наслов: Како да убиеш балканска бабичка. Веруваме дека во секоја илустрација ќе ја препознаете вашата омилена баба.

Ќе „убиеш“ балканска бабичка ако…

Навалица Продавница

Што мислиш?

24 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Елен влегол во училиште и напавил хаос во просториите

Овде имаш 8 ракии, колку ќе испиеш?