во ,

25 Смешни примери кога Македонците зборуваат српски

1.

– Уџите молим вас. – Ааа ма ми ни смо за уџиџавање.

2.

– Звачу полиције! – Звај, звај!

3.

– Пошто су вам пуканака?

4.

– Јесте се сместили? – Смо се, смо се.

5.

– Од дакле сте? – Ми нисмо од тукле.

6.

– Јесте шетали око пазарчета?

7.

– Доџи! – Не доџувам.

8.

– Од што су ме стезале чевле, пало ми е неарно.

9.

– Колико година има ваш син? – Пола осам.

Што мислиш?

7 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20+ факти кои ќе ви го направат денот поубав

Она кога двајца се расправаат преку интернет