во ,

Трчал полжавот низ шумата и го сретнала лисицата. Го прашала каде толку се забрзал…

Басна: Зошто бегале животните…

Трчал полжавот низ шумата и го сретнала лисицата. Го прашала каде толку се забрзал. Полжавот и рекол дека го брка финансиска полиција.


Го прашала лиска зошто баш него го бркаат. А, полжавот на тоа одговорил: јас имам куќа, жена ми има куќа, синот има куќа…

Кога го чула тоа лисицата, почнала и она да бега. Трчала и го сретнала штркот. Ја прашува штркот зошто бега. А таа му рекла: јас имам крзно, маж ми има крзно, децата имаат крзно… а иде финансиска полиција.

Кога го чул тоа штркот, почнал и тој да бега. Налетал на мајмунот па го прашува каде бега и зошто.

Штркот му кажал дека бега од финансиска полиција затоа што и он, и жена му и децата живеат на висока нога.

Почнува и мајмунот да трча, па сите го прашуваат зошто ли он трча и бега.

А тој им одговорил:

Затоа што секогаш ние гологазите први нае*уваме!


Супер Акција -20%

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Се договараат двајца полицајци по телефон да одат на ‘Лебедово езеро’…

Едно утро налетал на човек што правел склекови во паркот…