во ,

Голем Водач, дај на Млад Воин една жена. Млад Воин сега доволно голем за жена!

Младиот Индијанец отишол кај главатарот и му рекол:

– Голем Водач, дај на Млад Воин една жена. Млад Воин сега доволно голем за жена!


– Да! – Рекол мудро Големиот Водач.

– Млад Воин е голем и силен, но глупав уште. Тој не знае што точно прави со жена и ќе ја потроши. Затоа Млад Воин оди во шумата и 10 дена вежба во дупките. Тогаш Голем Водач даде жена.

Бидејќи главатарот мора да се слуша, Млад Воин отишол во шумата и 10 дена напорно вежбал на дупките. Потоа се вратил, а главатарот му ја дал за жена Малиот Цвет.

Младиот Воин ја фатил Малиот Цвет за рака и ја одвел во својот вигвам. Малиот Цвет се соблекла а Младиот Воин ја замолил да се наведне. Малиот Цвет се наведнала и чекала растреперено.

Младиот Воин застанал херојски зад неа и и забил една жестока клоца во задникот. Малиот Цвет летнала речиси до таванот, слетала на купот кожи и со солзи во очите рекла:

– Зошто Млад Воин тепа Мал Цвет? Значи на Млад Воин не му се допаѓа Мал Цвет?

– Напротив, многу му се допаѓа! – одговорил Младиот Воин.

– Само Млад Воин повеќе не е глупав, тој прво проверува за пчели!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 Неверојатни случајности кои тотално не изненадија денеска

Некои скопски населби и села на англиски јазик…