во , ,

Добив на лотарија и ги дадов сите пари на мојата поранешна сопруга

Реклама

Многумина сонуваат за добивка на лотарија, но само неколкумина ја сфаќаат последиците. Еден од нашите читатели се најде меѓу чеканот и наковалната. Наместо да ѝ купи дизајнерска чанта на својата девојка, тој ги даде сите пари од лотаријата за својата болна ќерка.

Еден од нашите читатели ни испрати порака.

Ви благодариме што ја споделивте вашата приказна со нас! Ова е навистина сложена ситуација. Би сакале да ви дадеме неколку совети кои можеби ќе ви помогнат.

Извини ѝ се на девојката.

Ги кажавте тие зборови во момент на гнев и не објаснивте зошто ги дадовте сите пари. Извини ѝ се на неа и кажи ѝ дека твојата ќерка е болна и дека ѝ требаше твојата помош. Нека знае дека сè уште ја сакаш и дека твојата одлука не беше за избор на твојата поранешна сопруга пред неа, туку за исполнување на твоите одговорности како родител.

Размисли за твојата врска.

„Која си ти?“ беше груб одговор, што имплицира дека да се биде „девојка“ не значи ништо за тебе. Таа можеби мислеше дека ја сметаш твојата поранешна сопруга за „поважна“ од неа, иако таа е веќе поранешна. Размисли дали навистина сакаш да останеш во врската. Ако е така, обиди се да работиш на работите што те мачат и биди искрен со себе.

Разговарајте за финансиските очекувања.

Разговарајте за вашите финансиски одговорности и очекувања во врската. Разговарајте за тоа што двајцата мислите дека е фер кога станува збор за пари. Можеби ги делите трошоците рамномерно, или можеби претпочитате секој да покрива одредени трошоци.

Поставувањето јасни граници помага да се избегнат недоразбирања подоцна. Добро е да имате различни приоритети, но важно е да ги почитувате изборите на другите.

Охрабри ја.


Ако твојата девојка се чувствува несигурно за вашата врска со твојата поранешна сопруга, охрабри ја. Нека биде јасно дека твоите интеракции со поранешната сопруга се само за ко-родителство на вашата ќерка. Информирај ја твојата девојка за секоја неопходна комуникација или интеракција со твојата поранешна сопруга во врска со вашата ќерка.

Понекогаш сакаме нешто толку многу што стануваме заслепени од нашите сопствени желби. Сопругата на нашиот читател отсекогаш сонувала да биде мајка, и покрај сите знаци што сугерираат поинаку, таа е убедена дека нејзиниот сон конечно се остварува.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Со последни сили, бродоломникот се докопува до брегот…

Маж во години отишол во авто-салон и си купил ново Порше…