во ,

Женче видели го Трајче комшијата ? Главата му врзана со завои…


– Женче видели го Трајче комшијата ? Главата му врзана со завои…

– Аха , виде го … А ти убаво да го погледнеш.

– А од што му е нели разбра?

– Разбра маженце разбра… Удрило го гром. Така кажа Милка негова.


– Е како не гром го удрило… Од каде гром кога нема заврнато 2 недели а не па да грми и громови да паѓаат?

– Удрило го гром од ведро небо…

– Ајде ма па ти… Дека се чудо видело гром да ударе човек у глава и жив да остане? И тоа од ведро небо.

– Ако уште еднаш те видам да си шепотете со Тања продавачката тогаш ќе видеш како удара гром од ведро небо….

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

8 Урнебесни антимудрости на Хомер Симпсон

Нацо, воа е Кирби, ако не ги исчисте виа за 5 минути…