во ,

Имала некоја жена син, и тој се оженил и ја довел снаата во куќата…

Реклама

Имала некоја жена син, и тој се оженил и ја довел снаата во куќата.

Првото утро пијат кафе снаата и свекрвата, и свекрвата вели:

– Да ти кажам веднаш на почетокот – јас секое утро станувам, седнувам да пијам кафе и ако закачам каранфил на левото уво, не ме допирај и не ми зборувај ништо, затоа што сум многу лута и нервозна, а ако е каранфилот на десното уво, тогаш сум добра.

– А јас наутро станувам – продолжува снаата – се туширам, пијам две-три ракии, и баш ми е гајле на кое уво ти е каранфилот!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Отишле мажот и жената на бракоразводна парница…

Пее мажот во бањата…