во , ,

Како би изгледале некои од најголемите историски личности кога би живееле во 21 век


Од големите монарси до најголемите историски личности што некогаш постоеле, овој уметник ги враќа во живот. Вистинска историчарка во срцето, Бека Саладин вешто оживува и рекреира фигури што сме ги виделе само во книги, скулптури и слики. Нејзината работа ни дава поглед на тоа како би изгледале легендарните лидери и познати личности кога би живееле со нас денес.

1. Кралицата Нефертити 1370 п.н.е – 1330 п.н.е

2. Кралицата Викторија 1819 -1901 година

3. Хенри VII 1457 – 1509 година

4. Мадам ду Бари 1743 – 1793 година


5. Лиза дел Џокондо (Мона Лиза) 1479 – 1542 година

6. Ингрид Бергман 1915 – 1982 година

7. Кетрин Хауард 1523 – 1542 година

8. Катерина од Арагон 1485 – 1536 година

9. Јулиј Цезар 100 п.н.е – 44 п.н.е

10. Марија I Тудор 1516 – 1558 година

11. Елеонора ди Толедо 1519 – 1562 година

12. Грејс Кели 1929 – 1982 година

13. Абрахам Линколн 1809 – 1865 година

14. Мери Стјуарт 1542 – 1587 година

15. Ана Болејн 1501 – 1536 година

16. Принцот Алберт 1819 година – 1861 година

17. Анастасија Романова 1901 – 1918 година

18. Џејн Остин 1775 – 1817 година

19. Изабела I од Кастилја 1452 година – 1504 година

20. Кристина од Данска 1521 – 1590 година

21. Наполеон Бонапарта во 1769 година – 1821 година

22. Волис Симпсон 1896 – 1986 година

23. Џингис Кан 1162 година. – 1227 година

24. Царицата Елизабета од Австрија 1837 – 1898 година

25. Агрипина 15 – 59

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Внимавај. ВНИМАВАЈ! Стави уште малку масло! О Боже!

Зошто Сократ бил мудар?