во ,

Ловеле Мујо и Хасо риби и им снемало црви. Мујо го пратил Хасо зад една грмушка да најде. За тоа време Мујо фатил златна рипка…

Ловеле Мујо и Хасо риби и им снемало црви. Мујо го пратил Хасо зад една грмушка да најде. За тоа време Мујо фатил златна рипка. Рипката му рекла дека ќе му исполни 3 желби ако ја пушти.

Мујо се мислел, се мислел и рекол: Сакам да бидам богат.

Рипката: Готово. Кога ќе си појдеш дома куќата ќе ти биди огромна, и ќе имаш многу пари.

Мујо: Сакам да имам најубава жена.

Рипката: И тоа е готово. Последната желба??

Мујо: Ај последната ќе му ја оставам на Хасо.

А од грмушката се слуша Хасо кај што вика:

Мујоо!!! Да те е*ат 100 магариња, овде нема црвиии.

Што мислиш?

28 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Доаѓа Џими од Африка во Кавадарци – се затрескува по Мара и сака да се жени со неа…

Како раскинуваат Економист, психолог, филозоф, стоматолог, правник, информатичар, лингвист, книжевник и биолог…