во ,

Логичарка и математичарка тргнале на прошетка. Кога се враќале назад, забележале дека некој човек ги следи…

Логичарка и математичарка тргнале на прошетка. Кога се враќале назад, забележале дека некој човек ги следи.

– Го гледаш оној човек што нè следи веќе половина час?

– Го гледам.

– Што мислиш, што сака од нас?

– Па логично, сака да нè силува.

– Ако вака продолжиме, ќе не стигне за 15тина минути. Што да правиме?

– Па логично, да побрзаме.

– Ако продолжиме со ова темпо за 1 минута ќе не стигне. Што да правиме?

– Па логично, да се разделиме. Не може да нè следи и двете во исто време.

Тогаш се раздвоиле, а човекот продолжил да ја следи логичарката. Математичарката стигнала на сигурно пред логичарката и по малку била загрижена. Кога, по само неколку минути и таа се појавила.

– Што се случи?

– Па логично, не можеше да нè следи и двете и тргна по мене.

– И после тоа?

– Па логично, почнав да трчам.

– И?

– Па логично, и тој почна да трча по мене.

– Па?

– Логично, ме престигна за многу кратко време.

– И после?

– Па логично, го поткренав фустанот.

– И што се случи после?

– Па логично, тој ги симна панталоните?

– И?

– Па се случи најлогичната работа на светот – жените со подигнат фустан трчаат многу побрзо од мажите со спуштени пантолони.

-20% Попуст

Што мислиш?

27 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

19 Најсмешни реакции и мемиња од серијата ‘Squid Game’

Пратиле две кучиња и плавуша во вселената…