во ,

Можеш ли да ми направиш мост до Хаваите, за да отидам таму со автомобил?

Му кажува еден човек на Господ: Целиот живот не сум згрешил ништо, па затоа овозможи ми да уживам пред смрта.

Од секогаш сакам да ги видам Хаваите, но многу ми е страв да патувам со авион, а на брод ужасно ми се лоши.


Можеш ли да ми направиш мост до Хаваите, за да отидам таму со автомобил?

Господ му одговорил: Тоа навистина нема смисла, каде ќе бидат потпорните ѕидови, морето е немирно, да се вози до таму би било многу опасно.

Навистина, тоа што го сакаш е многу тешко и технички неизводливо. Може ли да ти исполнам друга желба?

– Добро, рекол човекот, тогаш сакам да ги разберам жените, зошто зборат едно а мислат друго? Зошто плачат? Зошто не не разбираат нас мажите? Зошто не можат да бидат отворени и искрени? Зошто неможат да ги увидат некои работи или погрешно ги толкуваат? Тоа сакам. Да ги разберам жените!

Господ на тоа одговорил: Сакаш мостот да биде со две или со четири ленти?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 Луѓе кои зеле бездомно животно, а тоа се претворило во мек облак на љубовта

Игорче, кој е најголемиот борец за кој си слушнал?