во ,

Муууу! Викне му аптекаро низ излого…

Спаѓа дедо Мите од село у град. И шета така низ градо. Загледуе се де у овај излог де у онај. Дојде така и до аптеката. Слнцето му ударало од одсјајо у очи и он туре руката и гледа низ излого.

У аптеката погоде се некој аптекар шегаџија и решил да се пошегуе малку со дедо Мите.

Реклама

– Муууу! Викне му аптекаро низ излого.

Дедо Мите улава у аптеката и аптекаро од там далеко вика му:

– Добар ден. Повелете, што ќе ви треба.

– Едно десет бали сено, мирно рекол дедо Мите.

– Ама чиче овоа е аптека, тука нема сено.

– Ај не ме лжи. Ја пред малку чу едно говедо од нутра како мука.


Супер Акција: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 Најбизарни фејлови на градежници кои ќе ве остават без зборови

Многу си итар, никој не може да ти се сети, ама дојди да пиеме…