во ,

Поминува човек покрај една куќа, а на неа табла: ПРОДАВАМ КУЧЕ ШТО ЗБОРУВА…


Поминува човек покрај една куќа, а на неа табла: ПРОДАВАМ КУЧЕ ШТО ЗБОРУВА. Влегува, а сопственикот го носи во дворот зад куќата и му го покажува кучето.

Купувачот, онака срамежливо, за да не излезе глупав, го прашува кучето:

– Дали навистина знаеш да зборуваш?

– Да – рекло кучето.

– Па како е можно, од каде ти овде? – се изненадил купувачот.


– Па открив дека можам да го зборувам јазикот на луѓето уште кога бев мало кученце и веднаш ме врбуваа да работам за безбедносните агенции, работев како шпион по сите земји, бев најдобар шпион, бидејќи никој никогаш не се посомнева дека едно куче разбира што се зборува во собата. Одликуван сум со повеќе медали.

– И?

-Потоа се ми досади, се оженив, па добив неколку кученца, ја изгубив работата и сега поради кризата завршив овде.

Купувачот го запрашал газдата:

– И колку чини ова куче?

– 10 евра.

– Само 10 евра? Па кучево зборува, бивш полицаец, шпион, одликувано е со медали, како, зошто?

– Ма лаже, џукела…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

7 Вицови за да ја завршите работната недела насмеани

17 Познати убавици кои не се плашат да се покажат без шминка и добија позитивни реакции своите обожаватели