во ,

Студент паднал на испитот по логика, му приоѓа на професорот и вели…

Реклама

Студент паднал на испитот по логика, му приоѓа на професорот и вели:

– Ако погодите, земам петка и си одам, ако не го знаете одговорот, ми давате десетка и си одам.

Професорот, по кратко размислување:

– Океј, прифаќам!

– Студентот:

– Што е тоа што е легално, но не е логично, логично но не е легално, а што не е ни логично ни легално?

Професорот долго размислувал, не нашол вистински одговор и му дал на студентот десетка. Потоа го прашал за одговорот, а студентот веднаш му одговорил:

– Вие, имате 63 години и сте оженети со 35-годишна жена, тоа е легално, но не е логично. Вашата жена има 25-годишен љубовник, што е логично, но не е легално. Вие му дадовте десетка на љубовникот на вашата жена, иако требаше да падне на испитот, што не е ни логично, ни легално.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди човек по улица и налетува на разбојник…

Маж и жена купиле плакар…