во ,

Така, Перо и Трпе заминале за Африка и се качиле во бротче и пловат по Нил. …


Жените на Трпе и Перо им се заканиле на своите сопрузи, дека ако за три дена не им донесат крокодилски чизми, веќе нема да спијат со нив.

Така, Перо и Трпе заминале за Африка и се качиле во бротче и пловат по Нил.

Замавнуваат со копјата во реката, ќе прободат по еден крокодил, ќе го разгледаат и го враќаат во реката.

По едно триесетина крокодили, Трпе му вели на Перо:

– Слушај, ако и следниов нема чизми јас се враќам дома без нив.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Добро господине, свесни сте дека возите 200 km на час!?

Од денес поминуваме на пазарна економија, се правам за пари…