во ,

Човек или добил на лото или е бил кај некоја жена. Пошто денес е недела – нема лото, логички е…

Се враќа Трпе накај дома и пред влезо гледа еден човек иде по скалите, се смее од среќа. Трпе си вика:

– Човек или добил на лото или е бил кај некоја жена. Пошто денес е недела – нема лото, логички е да бил кај некоја жена. У нашиов влаз има само две лесни жени.

Мојата и Цветанка. Пошто Цветанка е во болница, логично е дека бил кај мојта. А она има двајца швалери. Цветко и Трајче. Логично е дека Трајче е денеска по риби, зошто е рибар. Овој мора да е Цветко.

-Здраво Цветко.

-Здраво… Чекај бе од кај ми го знаеш името?

-Логика бе брат!

Што мислиш?

25 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

22 Докази дека ветеринарите се пред се луѓе со големо срце

11 Фотографии од уникатните куќи во главниот град на Виетнам, Ханој