во ,

Што е тоа власт?

Учителката им дава задача на учениците да ги напишаат своите мисли на тема што е тоа власт. Потоа ги чита на глас размислувањата на децата:


„Власт – тоа е кога правиш добро“

„Власт – тоа е кога правиш добро и го казнуваш злото“

„Власт – тоа е кога имаш многу згодни женски за да спиеш со нив“

– КОЈ ГО НАПИШ ОВА?!!! Зоки, пак ли ти ги пишуваш овие глупости?! Веднаш да измислиш нешто друго!

Зоки пишува:

„Власт – тоа е правото и можноста да им ја наметнуваш на другите својата филозофија и да им ги уништуваш соништата.“

Навалица Ви препорачува

KICK IT Чорапи

1,050 ден.

Што мислиш?

29 Points
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

„Ми рекоа дека нема да доживеам 30 години“ – инспиративната приказна на девојка која ја победила зависноста од храна

15 Нови фризури од типот „Зашто ме људи избегавају?“