во ,

Ќерката оди со мајка ѝ на венчавка и ја прашува…

Реклама

Ќерката оди со мајка ѝ на венчавка и ја прашува:

– Мамо, зошто невестата е целата во бело?

– Белата боја е знак на љубов, мир, почит и среќа – ѝ објаснува мајката.

– А зошто младоженецот е целиот во црно?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Се собрале другарите за десетгодишнината и се прашуваат каде ќе одат…

15 Кратки приказни за врски со неочекувани краеви