во , ,

10 Фрази што ги кажуваат речиси сите кога немаат тема за разговор

Времето е лудо, гледаше ли фудбал, како е семејството … сигурно барем еднаш сте кажале нешто од овие работи кога сте останале без тема за разговор.

Како и сите луѓе, веројатно и вие сте биле во ситуација кога сте немале теми за разговор со соговорникот.

Во овие моменти, поради некоја причина, тишината ни се чини многу непријатна, па речиси сите се обидуваме да ја исполниме. А, за да ја исполниме, повеќето од нас ги кажуваме речиси истите нешта или барем ги почнуваме истите теми.

Со колку од овие фрази или теми сте се послужиле  кога сте сакале ја прекинете непријатната тишина:

Разговор за променливото време

Прашања за семејството

Изговор дека сме заборавиле што сакаме да кажеме, само за да почнеме разговор

Озборување

Прашања за актуелни спортски настани

Прашања за минатото/историјата на луѓето

Разговор за убавото време

Барање заеднички интереси и теми на разговор преку филмови/серии

Загледување во некоја активност што ја прави личноста и зборување за хобито

Што мислиш?

14 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

15 Неверојатни изуми на креативни луѓе: Лустер направен од тркало на стар велосипед

Ќе ви побуди носталгија: Трејлер за новиот филм со Том и Џери