во , ,

15 Пати кога луѓето решија да споредуваат работи и ни го променија мислењето

Реклама

Семафорот е висок повеќе од 4 стапки. Птицата киви е висока околу 18 инчи. Како што ги перцепираме нештата можеби не е секогаш точно, бидејќи нашите очи сакаат да го измамат нашиот ум. Понекогаш кога ги споредуваме објектите со други, станува појасно колку навистина се големи или мали некои нешта.

1. Мојот голем палец во споредба со палецот на мојата сопруга

2. Јагодата од Walmart наспроти органската што ја одгледав во мојата градина.

3. Големината на заб од Тиранозавр во споредба со раката на возрасен човек

4. Колку големи кактуси навистина можат да пораснат

5. Големината на обувките број 22 на кошаркарската легенда Шекил О’Нил во споредба со целосна големина на кошарка

6. За сите што се прашуваат колкава е вистинската големина на киви

7. Трњата на Acacia Erioloba изгледаат како целосно ново ниво на болка.

8. Семафорот е веројатно поголем од тебе.

9. Пени од 1847 година наспроти денешен.

10. Големината на бебе мајмунче

11. Овој авион е доволно голем за да собере воен тенк.

12. Печурките во мојот двор стигнуваат над моите глуждови.

13. Мојот татко користи морков во неговото зеленчуково смути СЕКОЈ ДЕН. Неговата кожа во споредба со нашата.

14. Цевката на ветерната турбина можеби изгледа мала од далечина, но навистина не е.

15. Големината на град

Што беше последната работа што те изненади со својата големина? Дали си повисок или понизок од просечната личност?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Во жестока расправија жената му вели на мажот…

Доаѓа човек кај волшебникот и му вели…