во , ,

16 Илустрации ги покажуваат убавините кога живееш сам

Сами одлучувате каде и како ќе јадете, кога и како ќе работите, ќе одмарате без никој да ве вознемирува, ќе уживате во своето тело и ќе правите што сакате без да оддавате отчет.

Можеби не сте ја почувствувале потребата да живеете сами, но сè си има своја убавина.

Оние кои мислат дека не треба да живеат сами, треба да го пробаат ова барем накратко доколку се во можност.

Доколку не сте свесни за придобивките, можеби следниве причини ќе ве натераат да се одлучите да живеете сами.

Убавините кога живееш сам, низ илустрации:

Можете кога сакате да одлучите да не правите ништо и да не давате никому отчет

View this post on Instagram

Togetherness #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Сами си го организирате времето

Сами си создавате ред во домот

View this post on Instagram

Passing kiss #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Никој нема да ви пречи кога ќе одлучите вистински да се релаксирате

View this post on Instagram

Melt away #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Не мора да сервирате маса и сами одлучувате што, кога и каде ќе јадете

View this post on Instagram

Hot summer ramen #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

А, сами одлучувате кога сте расположени за генералка во домот

View this post on Instagram

Parker’s throne #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Го имате цело време за себе да одлучите кога сакате да се изразите уметнички

View this post on Instagram

Scary blank canvas #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Или да останете сами со сопствените мисли без никој да ве вознемири

View this post on Instagram

Late winter blues #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Кога ќе ви здодее монотонијата, во секое време може да излезете без никој да ве праша каде и што ќе правите

Работниот простор изгледа онака како што вие ќе си го организирате и правите што сакате во него

View this post on Instagram

Full time procrastinator #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Не мора да размислувате дали на некого ќе му оставите неред кога се спремате набрзина

View this post on Instagram

Morning struggles #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Во својот дом сами одлучувате кога ќе пеете, танцувате, ќе шетате голи и ќе уживате со сами себе

А, во секое време може да одлучите да поканите кој сакате, без никој да ве контролира

И да потонете во меланхолија кога сте тажни и нерасположени

View this post on Instagram

…Ugh… #dailysketch

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Вашиот дом е само ваше катче во кое вие одлучувате како ќе се живее

View this post on Instagram

Whimsies and dreams #illustration

A post shared by Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) on

Што мислиш?

15 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Миличка, изеди едно парченце тортичка!

7 Совети за тоа како да забележите лажни работи