во , ,

17 Докази дека бременоста предизвикува трогателни постапки

Бременоста е посебна состојба. И често роднините сакаат да ја опкружуваат бремената жена со грижа и удобност: тие даваат подароци и посветуваат многу внимание на неа. Се случува и сосема непознати луѓе апсолутно несебично да пружат помош или да подарат нешто убаво.


1. „Клиентот на мојата сопруга исплел ваков костим за нашето идно бебе“.

2. „Свекрва ми ми ги донесе сите книги што ги читала на својот син како дете. Мајка ми не чува такви сентиментални работи“.

3. „Мојот сопруг направи вакво ќебе за нашиот иден син. Се чини дека тој се грижи за удобноста на нашето гнездо дури и повеќе од мене“.

4. „Родните постојано ми го допираат стомакот без да прашаат. Му се пожалив на маж ми и тој ми направи такво „плашило““


5. „Дедо го издлаби ова од дрво кога дозна дека сум бремена“.

6. „Јас и мојот сопруг професионално сликаме ѕидови. Ова го направивме заедно во собата на нашето неродено дете“.

7. „Денес мајка ми го остави овој букет на тремот“.

8. „Тетка ни ги наслика ѕидовите во нашата детска соба“

9. „Избрав ќебе и не ги сакав боите. Потоа мајка ми сама го сошила“.

10. „Мојот девер сам направи полица за детската соба. Мило ми е!”

11. „Мојата свекрва го нацрта ова, инспирирана од мојата бременост“.

12. „Kупував бебешки работи и поради некоја причина продавачот постојано ме прашуваше како сме ја дизајнирале детската соба. И на крајот го додаде овој подарок на моите работи.“.

13. „Не можев да ги задржам солзите кога најдобриот пријател на мојот сопруг ни подари рачно изработена маса за пресоблекување“

14. „Нарачав онлајн намирници. Сакав вафли. Од продавницата се јавија и рекоа дека немаат на залиха“.

И потоа ми ги донесе доставувачот заедно со нарачката. Излезе дека ми ги купил од друга продавница“.

“Здраво! Не сакав да те оставам без вафли. Влегов во блиската продавница затоа што од моето детство се сеќавам дека таму може да се купат. Отсекогаш ме расположувале, па се надевам дека ќе те насмеат“.

15. „Му мрморев на сопругот дека сакам пита. Тоа е празник!“

16. „Ова е најзначајниот подарок што сум го добил. Работата е во тоа што мајка ми го направи тоа од кошулите на мојата почината баба. “

17. „Бремена сум со моето прво дете. Таткото на детето ме остави и отиде кај другa. Тогаш мајка ми ја подготви оваа соба за мене и за бебето за да можам да останам со неа“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Мојата е голем мајстор, јас скршив еден филџан а она го залепи…

18 Фотографии кои докажуваат дека нашите миленици се секогаш покрај нас