во , ,

17 Фотографии докажуваат дека мајката природа може да биде креативна

Природата е полна со изненадувања и секој ден учиме нешто ново од нашата околина.

1. „Влакнестите армадили имаат портокалови стомаци“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

2. „Дождот беше толку силен што ги создаде овие мали нечисти монолити насекаде“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна


3. „Индиго печурките со капа го покажуваат своето биолошко светло“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

4. „Вака спијат џиновските желки од Галапагос“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

5. „Го најдов левиот камен пред години на плажа, а десниот камен денес во шума“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

6. „Лузните ми се појавуваат само кога нозете ми се ладни“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

7. „Дрвјата Јабутикаба даваат плод на своите стебла, а не на нивните гранки“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

8. „Мт. Рејнер фрла сенка со светла за време на изгрејсонцето“

17 пати мајката природа реши да биде креативна

9. „Пристанот на Санта Круз е полн со морски лавови“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

10. „Снегулките во Охајо паднале како линии“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

11. „Корените на овие никулци пораснаа во форма на лист“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

12. „Херкулес буба, еден од најголемите летечки инсекти во светот“

17 пати мајката природа реши да биде креативна

13. „Албино ракун се дружи“

17 пати мајката природа реши да биде креативна

14. „Гинко билоба изгледа како да е направена од злато во овој период од годината“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

15. „Една колибри направи гнездо на мојот двор. Нејзините јајца се извеле на Денот на мајката“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

16. „Совршена камуфлажа на овие жаби“

17 пати мајката природа реши да биде креативна

17. „Учев кога се појави оваа поларна светлина“.

17 пати мајката природа реши да биде креативна

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

9 Работи што ги чистиме премногу често и всушност ги оштетуваме

Перо, ако продолжиш да вариш ракија, ќе те затвориме!