во , , ,

18 Луѓе кои ја избришаа прашината од семејните фотографии и не вратија во старите добри времиња


Многумина од нас од време на време гледаат низ семејните фото албуми, восхитувајќи се на убавината на старите фотографии и моменти драги на нашето срце.

Поради некоја причина, дигиталните фотографии не предизвикуваат такви емоции. Можеби затоа што во тие денови животот беше многу по различен од модерниот: студирањето, работата, технологијата беа сосема различни. Освен тоа, често не интересира како изгледале нашите предци на наши години и што ги опкружувало.

1. „Мојата баба на 16 години“.

2. „Мојата баба на 16 години во 1956 година“.

3. „Еве ја баба ми на 15 години“.


4. „1934. Баба ми има 24 години, танцува со дедо ми“.

5. „Мојата баба на 16 години во 1917 година“.

6. „1945 мојата 18-годишна баба. Таа ме научи како да бидам храбра и стилска жена“.

7. „Баба ми свирела клавир на нејзината свадба, а брат и свирел на виолина. 1940 година“.

8. „Мама и јас. Божиќ во 1968 година“.

9. „Мојот дедо во 1960 година“.

10. „Мојата баба на 16. Годинава полни 80. Секој ден ме смее. Ја сакам оваа жена!”

11. „Оваа фотографија го прикажува мојот 14-годишен дедо како го вози својот нов мотоцикал во 1949 година во Дејтон, Охајо“.

12. „Мојата баба на плажа во доцните 40-ти, а јас 50 години подоцна“.

13. „Мојот убав дедо на моја возраст (32)“

14. „Мојот дедо на 23 години, позирајќи во универзитетски фудбалски дрес во 1922 година“.

15. „Мојата баба на 16, 1922 година“.

16. „Мојот дедо на 17 години“.

17. „Мојот дедо на 19 години во 1940 година“.

18. „Ја носев венчаницата на баба од 1956 г. на мојата свадба во 2019 г. Беше како за мене кроена.“

Бонус: „Јас и баба ми Франсин на иста возраст“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

15 Луѓе чија генијалност им помага во животот

22 Црни мачки кои носат само смеа и радост, пркосејќи им на стереотипите