во ,

19 Бездомни животни на кои едноставно им е потребна љубов

Животните стануваат многу посреќни кога се во семејство полно со љубов. А статистиката е охрабрувачка: секоја година се повеќе луѓе посвојуваат од засолниште или земаат бездомно животно од улица.


„Беше многу тажен кога го посвоивме. Но, за само неколку месеци, тој се претвори во енергично кученце“.

„Зедов болно маче од влезот. Пиеше само млеко, не можеше ни да јаде. Третманот траеше еден месец, а вака изгледа возрасната Липа“.

„Еден ден оваа слаба убавица полна со болви дојде кај нас на улица и седна пред нашите нозе. Мачката очигледно е домашна, па веќе долго време барала сопственици. Но, сега таа е нашата Брауни“.

„Видов болна риба во продавница за миленичиња, отидов кај менаџерот и ми ја дадоа бесплатно. Вака изгледа Филип една година подоцна.“


Сите се „благородници“: едниот од уличката, вториот од засолниште, а третиот беше извлечен од под гумите на автомобилот“.

„Тешко е да се поверува, но овој убавец беше напуштен од 2 семејства. Сега живее со мене“.

„Нашето посвоено дете. И ова е таа, но сега порасна.’“

„Ова е моето бебе. Ја најдов на мојот преден трем во еден многу тажен дождлив ден. Таа стана наше сонце“.

„Таа живее со нас повеќе од 7 години откако ја спасивме од улица. Исто така, најмладата ќерка е алергична на мачки, но не и на нашиот меки пакет среќа“.

„Овој пријател беше пронајден како шета по улиците и требаше да биде еутанизиран. Има среќа, Грувер живее со мене веќе една година“.

„Од уплашено животно до среќно куче за само 8 месеци“.

„Мојот пријател кога го најдов пред 3 месеци. А вака изгледа тој сега“.

„Денес се одбележува 5-годишнината од посвојувањето на Нопи. Тоа беше најдобрата одлука во мојот живот“.

„Мојата мачка кога првпат ме виде. И сега.”

На Кајло Рен му беа потребни 3 месеци за повторно да почне да мавта со опашката“.

„Го земавме ова девојче со нас пред една година. Таа не можеше да јаде ниту да пие. Сега таа е разиграно куче кое сака да оди на прошетки“.

„Го најдов како спие под паркирана кола. Сега тој спие во мојот кревет секоја вечер“.

„Првата слика е од засолништето, а втората е од првото патување на плажа со неговото ново семејство.“

„Најдов едно многу мало маче, го загреав и нахранив. Сега Лешник има една година и ми е најдобар пријател“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

18 Хотели кои сакаа да се истакнат. И го направија тоа брилијантно

18 Луѓе чие љубезно срце не импресионираше денес