во , , ,

20 Луѓе кои добија изненадување од минатото


Има работи кои речиси секогаш со молскавична брзина нè враќаат назад во времето: фотографии од стари фотоалбуми, нашите стари дневници и тетратки, сувенири. И понекогаш овие предмети раскажуваат толку неочекувана приказна од минатите времиња што нешто во нашата душа реагира дури и на приказните на непознати на Интернет.

„Подарок за роденден на мајка ми: Ја извезав бавчата на баба ми со конците на мојата прабаба“.

„Ја најдовме венчаница на прабаба и прадедо“

„Ја најдов средношколската тетратка на дедо ми.“

„Не можев да најдам никакви информации за овој импресивен стол што го наследив.“


„Го најдов овој прстен со детектор за метал. Имаше напишано име и дури успеав да го најдам сопственикот кој го изгуби пред 24 години!“

„Најдов затворен куфер во задниот дел од магацинот во хотелот во кој работам. Го отворив и испадна дека е буквално мала временска капсула“.

„За матурата, мајка ми ми подари – ланче направено за неа од бурмата на мојата прабаба. Ќе го чувам цел живот“

„Ги најдов овие скици. Мојот дедо работеше како сценограф за анимацијата за Бетмен“.

„Мојата сопруга и јас ја наследивме оваа слика од нејзиниот дедо.“

„Оваа чудна, но убава маса ја наследив од баба ми и сега сум луд по неа!“

„Меѓу семејните хдокименти ги најдов иглите за плетење со тантела на мојата прабаба“.

„Ги посетив моите баба и дедо за време на викендот и најдов неколку фотографии од мојот прадедо од Првата светска војна.“

„Пред многу години ми го дадоа чајниот сет на мојата прабаба и денес решив да го користам за прв пат. Тортата и чајот станаа многу подобри!“

„Отидов во Смитсонијан во Вашингтон за да ги видам работите на мојот прадедо.“

„Мојот дедо на 22 и 98 години“

„Имав ретка шанса да го видам венчалниот прстен на мојата пра-пра-баба. Обично е во кутија во музејот Дикенс, но денес е дозволено да се фотографира“.

„Ова е плетенка на мојата прабаба. Како дете живеела на фарма со својот суров татко, а потоа решила да ја скрати косата, да се пресели во градот и да се вработи како продавачка“.

„Едвај го отворив медалјонот на баба ми, но дефинитивно вредеше!“

„Ја најдов гитарата на татко ми откако ја продаде пред 18 години“.

„Погледнете што најдов на продажба во гаража“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

18 Луѓе кои несвесно биле сведоци на мало чудо

Хасо, уморен сум, дај да се одмориме….