во , ,

20 Моќни илустрации што ги прикажуваат најголемите проблеми на денешницата

Даниел Гарсија е професионален илустратор кој се занимава со политички, социјални и општествени проблеми.

Купи маица за 599 ден.

busted-maska-crna

Тој има над 10 години искуство во соработка со разни компании, а долго време сакал преку неговите дела, да ги прикаже проблемите со кои е соочува денешното општество.

Даниел користи неколку медиуми – ги црта илустрациите рачно, а потоа ги бои на таблет. Во зависност од комплексноста, за една илустрација му се потребни од 1 до 3 дена.

Како се менуваат нашите врски поради технологија, колку сме зависни од робувањето на луѓето во сиромашните земји и кои се идеите што нè ослободуваат и заробуваат се само некои од важните прашања што си ги поставил тој.

Погледнете некои од неговите најдобри илустрации што ги обработуваат овие теми:

Што прават оние кои се против абортусот?

Нашите лични робови

Време е да ја исчистиме планетата

Нееднаквоста помеѓу половите сѐ уште постои

Сиромаштија

Кругот на животот

Претераното работење во денешното општество

Здравјето сепак е бизнис

Модерни врски

Амазонската шума во пламен

Што се крие зад успехот на еден човек?

Убиство на креативноста

И војната е бизнис

Грижете се за нашата планета

Кој ја поседува водата?

Острови од пластика

На Facebook ништо не е скриено

Што ветуваат, а што всушност прават политичарите?

Ти, ти и само ти!

Ова ли е слобода?

Лажни вести

Имигранти


Што мислиш?

27 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

12 Работи кои треба да ги знаете за капењето на вашето куче

7 Факти за тигрите кои симбол на сила и храброст