во ,

Некој човек отишол во продавница да си купи леб…

Реклама

Некој човек отишол во продавница да си купи леб.

– Колку е црниот леб?

– 50 денари…

– Многу, бе! Како може да е толку скап?

– Сега ќе ви објаснам: првите десет денари одат кај премиерот. Вторите десет денари одат кај претседателот. Третите 10 денари одат кај министерот за економија. Четвртите 10 денари одат кај министерката за култура. И последните 10 денари се за лебот.

– Ајдееее… Ама, еве ти 50 денари и дај ми еден леб, многу сум гладен. Продавачот ги зема 50-те денари и му враќа 10 денари. Човекот се зачудил:

– Зошто ми враќаш 10 денари, нели лебот е 50 денари?

– Па, нема леб!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Го прашуваат кандидатот за изборите…

Разговараат двајца хакери…