во

50 мрачни илустрации кои ќе ве замислат

Брзото темпо на нашето современо општество често може да нѐ натера да се чувствуваме изолирани. Сите постојано се брзааат, а контактот со човекот останува минимален и честопати го заменуваат социјалните медиуми, оставајќи многу луѓе да се чувствуваат депресивно.

Avogado6 е јапонски уметник кој создава мрачни и провокативни илустрации за различни социјални и емоционални проблеми. Неговите теми се движат од депресија до изолација и нагласуваат се што не е во ред со денешното општество.

Што мислиш?

0 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Како животот?

50+ Слики кои докажуваат дека социјалните медиуми се полни со лажговци