во , ,

8 Ралистични илустрации од секојдневието на слободните девојки

Постои голема разлика помеѓу тоа „да се биде сам“ и „да се биде осамен“. Сингл девојките и жените коишто живеат сами, честопати се тема на сожалување кај другите луѓе. Но само силните и самостојните жени знаат колку е бесценета слободата. И овој стил на живот си има своја убавина.


Мексиканската илустраторка Идалија Канделас ги доловува овие жени во своите цртежи, жени кои уживаат во слободата и си го живеат животот според своите правила. Погледнете ја убавината на сингл животот:

„Можам да носам што сакам по дома, сè додека не носам ништо“

„Можам да си заземам каква што сакам позиција“

„Креветот е моето кралство“

„Можам да се соблечам кога и да посакам“

„Немам потреба да ја затворам вратата од тоалетот“

„Имам време за непрекинато размислување и пронаоѓање мир“

„Го живеам животот според мои правила“

„Можам да си го испијам кафето на раат“

Навалица Ви препорачува

KICK IT Чорапи

1,050 ден.

Што мислиш?

30 Points
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Двајца осудени на смрт, пред да бидат погубени ги прашале дали имаат последна желба…

10 Срцезатоплувачки животни приказни кои нѐ топлат во студените денови