во ,

Стара баба на смртна постела го прашува дедото…

Стара баба на смртна постела го прашува дедото:

– Ти, говедо едно, колку пати си ми изневерил?

– Само 2 пати! – одговара дедото.

– Знаев дека ме изневеруваш, простак, говедо, неблагодарник…

Бабата починала. По 2 години починал и дедото. Кога отишол на небото го видел Свети Петар до еден рингишпил.

Дедото го прашал светецот каков е овој рингишпил, а Свети Петар му одговорил дека колку пати си ја изневерил својата сопруга, толку години се вртиш.

Се согласил дедото и седнал во едно седиште. По некое време прашал:

– А бе, Свети Петре, тоа напред да не е жена ми?

А Свети Петар му одговорил:

– Абе батали ја таа, има да се врти уште 10 години.

Што мислиш?

29 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Маж ги чести колегите на работа со чоколадни бонбони…

Маж и жена решиле да си го поминат медениот месец во Египет…