во ,

Додека правеле скара во дворот, го прашува малиот Ивица татко си што е тоа политика…

Додека правеле скара во дворот, го прашува малиот Ивица татко си што е тоа политика. Татко му објаснува:

– Види сине, сега внимателно слушај што ќе ти објаснам. Јас сум комерцијалист – носам пари во куќата. Твојата мајка е Владата – она заповеда. Нашата домашна помошничка Трпана е работната сила. Ти си народот, а твојот мал брат Перица, иако е бебе, тој е иднината.

Таа вечер Ивица никако не може да заспие па се шетал низ куќата. Ја отворил вратата од спалната и ја видел мајка си како спие во длабок сон. Отишол во кујната и ги начекал татко си и Трпана како се сексаат.

Во меѓувреме, бебето Перица почнало да плаче затоа што било гладно и плус пелената му била полна.

Следниот ден таткото го прашува Ивица дали сфатил што му објаснуваше вчера. На тоа Ивица како од пушка одговорил:

– Ако добро разбрав, комерцијалистот ја искористува работната сила додека Владата спие, за народот ич не му е гајле, а иднината ни лежи во гомна!

Што мислиш?

0 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Отишла плавуша заедно со нејзиниот брат да се запише на Полициска академија…

20 Слики од девојки за кои нема да поверувате дека се работи за една иста личност