Уметник потрошил 14 месеци во создавање на пиратски брод на духовите, кој изгледа како да излегол директно од хорор филм

Џејсон Стиева е мајстор за тетоважи од Витби, кој работи на различни готски стилови со мотиви на коски и черепи. Џејсон вели дека неговата уметност била инспирирана од архитектура, уметнички галерии, цркви, гробишта и катакомби што ги видел кога патувал во Европа за прв пат во 1997 година. Тој повеќе од 20 години работи на своите скулптури.

Џејсон вели дека ги собира парчињата за своите дела во разни антички продавници, продажби по гаражи, аукции… Една од најимпресивните статуи што ги направил е пиратскиот брод наречен “Левијатан”. Прекрасното уметничко дело е прилично големо, со височина од 2,4 метри, долго 7,5 метри и ширина од 2,5 метри. Нему му требале околу 14 месеци да го заврши проектот. Бројот на детали е неверојатно голем и Џејсон вели дека е многу стресно да ја транспортира скулптурата до колекторот кој ја купил.

Сметаме дека “Левијатан” изгледа апсолутно фнтастично, погледнете ја оваа неверојатна статуа подолу!

Loading...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *