во ,

Видете вака. Нели низ селото поминува железничката пруга…

Реклама

Во едно македонско село се раѓале многу деца, далеку повеќе од сите други места. Отишле докторите да истражат што е работата. Заѕвониле на првата куќа, а внатре браќен пар со седум деца. Го прашање таткото која е тајната, како и зошто имаат толку деца, а таткото им одговорил:

– Видете вака. Нели низ селото поминува железничката пруга…

– Да, но каква врска има тоа?

– Возот од Битола за Скопје поминува во 5:30 и кога ќе свирне…

– Господине, ве прашавме за наталитетот, каква врска има возот со тоа.

– Како каква, 5:30 е – ниту имаш време да заспиеш, а и за работа уште е рано.


Супер Попуст: -20%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Драг Трпе! Јас веќе неможам да бидам со тебе. Далечината меѓу нас е преголема….

Да се превртиш онолку пати, колку што ме изневери…