во ,

Маж страда од ужасна главоболка и конечно, целосно исцрпен оди на лекар…

Реклама

Маж страда од ужасна главоболка и конечно, целосно исцрпен оди на лекар. Невролог го прегледува и грижливо вели:

– Имате ретка болест на мозочните ткива. Ќе умрете по неколку дена. Сепак имама една добра вест! Од неодамна практикуваме експериментално пресадување на човечки мозок, што е многу успешно. И бидејќи имаме две жртви на несреќи, можам да ја почнам операцијата веднаш. Вие треба само да одберете кој мозок го сакате – едниот е на партиски војник и чини 2.287.000 евра, а другиот е на научник од областа на Електротехниката. Неговата цена е 29,95 евра.

– Но, зошто мозокот на научникот е толку евтин?! – зачудено прашува болниот.

– Користен е! – Одговара со воздишка докторот…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Сергеевич, каков беше тој земјотрес?

На кровот имаше 5 птици. Со истрел од пушката погодив две. Колку останаа?