во ,

Малиот Зоки Поки постојано и поставувал на мајка си досадни прашања…

Малиот Зоки Поки постојано и поставувал на мајка си досадни прашања. Таа се изнервирала и му рекла:

– Ако продолжиш така ќе се разболам, ќе дојде докторот, нема да може да ме излечи и ќе умрам…


– И после што ќе биде?

– Ќе ме погребат и нема да ме има веќе.

– А како ќе те погребат?

– Ќе помине мртовечката кола и ќе ме однесе во гробиштата.

– А ќе може ли јас да седам на предното седиште до шоферот?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Гробар работел доцна во ноќта. Го подготвувал телото на Перо кој требал да биде кремиран….

Добро бре Трпе, како успеа со толкаво големо искуство, да излезеш од шини…