во ,

Мамо, мамо денес на училиште по математика броевме и сите деца броеја до 5 само јас до 10…


Ќерката влегува дома со викање:

– Мамо, мамо денес на училиште по математика броевме и сите деца броеја до 5 само јас до 10. Види: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10! Тоа е затоа што сум плавуша?

– Браво, вика мајката, и да, затоа што си плавуша.

Другиот ден ќерката пак со трчање влегува и вика:


– Денес на училиште по македонски ја учевме азбуката и сите деца до Г знаеја да ја кажат јас до И! А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ, И! И тоа е затоа што сум плавуша?

– Да, да вика мајката, токму така.

Следниот ден оди со трчање и вика:

– Мамо, денес бевме на физичко и во соблекувалната кога се соблековме сите девојчиња беа даски само јас ги имав овие, и ја крева маицата и покажува пар 95ки. Тоа е затоа што сум плавуша?

Мајката на тоа ја гледа и вика:

– Не ќерко, тоа е затоа што имаш 25 години!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Нацо, воа е Кирби, ако не ги исчисте виа за 5 минути…

Друже, зошто ти се 3 базени?