во , , ,

10 Илустрации за суровата реалност за врската помеѓу човекот и природата

Човекот е најголемиот виновник за уништувањето на природата, а овие илустрации на суров и реален начин го прикажуваат тоа.

Луѓето го менуваат лицето на природата и планетата онака како што ним им одговара, несвесни дека истите трансформации влијаат негативно и на нив на долгорочен план.

Природата е нежна и кршлива, а секое невнимание кон неа придонесува за негативни последици.

Следниве илустрации прикажуваат како изгледа врската помеѓу човекот и природата кога би биле пар:

Човекот „внимателно“ го менува лицето на природата верувајќи дека така е правилно

И невозможно е да поверува колку ѝ е тешко неа да го дише целиот тој чад

Тој прави сè што е потребно за негова корист без да размислува на последиците

И ја загадува планетата додека природата едвај се бори

Што мислиш?

6 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 причини зошто Папата не оди во посета во Битола

10 Неверојатни теории на заговор за Антарктикот