во

100 Фотографии од дивината направени од синот на Стив Ирвин

Четиринаесетгодишниот Роберт Ирвин е најмладото дете на починатиот ловец на крокодили, Стив Ирвин. Тој од татко му ја има наследено љубовта кон животните, која ја искажува преку фотографии направени во дивината.

Исто како Стив и малиот Роберт очи во очи се соочува со некои од најопасните животни и ги фотографира. Како што вели момчето, интересот за фотографијата е делумно инспириран од неговиот починат татко.

„Татко ми е тој кој најмногу ме инспирираше за фотографирањето. Тој не само што беше неверојатен татко туку и фасцинантен воин во дивината, со голем уметнички ум како и љубов кон правењето фотографии од природата“, вели момчето.

Роберт започнал да фотографира кога имал шест години, на почеток со мал дигитален апарат. Сега, малиот и талентиран фотограф е судија за детскиот National Geographic натпревар за фотографии.

[button color=”red” size=”big” link=”https://www.navalica.com/100-fotografii-od-divinata/2/” icon=”” target=”false”]Следна Страница[/button]

Гласај!

0 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

30 Неверојатни фотографии од најголемиот напуштен хотел во Јапонија

Со антенава најверојатно фаќа сигнал од вонземјани…