во

12 неверојатни нешта што можете да ги видите само со помош на рендген

Откако човештвото ги откри рендгенските зраци, луѓето почнале да скенираат сè што можеле. Рендгенските зраци ни овозможуваат да ги видиме секојдневните нешта од навистина неочекувана перспектива.

Со нивна помош ги разјаснивме мистериите за многу природни феномени, процеси во човечкото тело и закони според кои живеат животните.

Погледнете како изгледаат неколку секојдневни работи видени со помош на рендгенски зраци.

1. Потковица на коњ со 48 шајки


Овие потковици се за коњи кои се натпреваруваат во одење. Потковицата со повеќе слоеви прави коњот да се чувствува како да е на платформа, па ги крева нозете повисоко. Овој спорт се смета за суров и е забранет во многу земји бидејќи им предизвикува физичка болка и ментална неудобност на коњите.

[button color=”red” size=”big” link=”https://www.navalica.com/12-neverojatni-nesta-sto-mozete-da-gi-vidite/2/” icon=”” target=”false”]Следна Страница[/button]

Што мислиш?

0 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

30 Фотографии за кои не важат законите на физиката

100 работи од минатото кои денешните деца никогаш нема да ги разберат