во , ,

13 Илустрации покажуваат како германските уметници ја замислувале иднината во 1930?

Овие визии за иднината се дела на германски уметници кои дале свој придонес за колекционерски албум издаден во 1930 година од Echte Wagner, германска компанија за маргарин.

Компанијата издала неколку албуми со картички со илустрации во периодот меѓу двете светски војни.

Визијата за иднината на германските уметници била дека летањето ќе биде секојдневие, а очигледно и го предвиделе FaceTime уште во 1930 година.

Што мислиш?

28 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ти треба нешто од продавница?

Погледнете што сè е досега изградено за Светското првенство во Катар?