во ,

16 Неверојатни докази дека животот на Алјаска е убав, но и суров

Санкањето со кучиња и екстремно ниските температури не се сè што има на Алјаска. Овде речиси сè постои надвор од границите на можното, а животните доминираат насекаде. Без разлика дали се работи за комарци со големина на мачка или лос што мирно спие на тротоарот.

„Овој лос го јаде врвот на дрвото веднаш надвор од прозорецот на вториот кат“.

„Енкориџ годинава имаше речиси 4 метри снег.

„На улица Дубар, -30°C“. На првата слика, чајот што го купив утрото. На втората, мојот колега разговараше со шефот“.

„На -30°C мирно одев по улицата, но на минус 50 трепките почнаа да ми се лепат од мраз и се што беше метално ми ги изгоре рацете од студот.

Само предупредувачки знак за комарци.

„Секоја година најпознатата трка на кучиња, патеката Идитарод, започнува во Енкориџ, градот во кој живеам.

„Луѓе од различни земји се обидуваат да го поминат патот од Енкориџ до Номе, кој е долг 1.510 километри, низ снежната тајга и тундра. Наградата за првото место во 2022 година беше 500.000 долари, но почесто луѓето се натпреваруваат не за пари, туку за да се тестираат себеси“.

Овде животните со сета сила уживаат во благодетите на човештвото. На пример, локален лос се потпира на загреан тротоар.

Alaska Airlines дистрибуира вода во хартиени кутии, а не во пластични шишиња.

Овие столбови од светлина во Алјаска се формираат поради рефлексијата на светлината на рабовите на ледените кристали кои лебдат во воздухот.

  • Искрено, ова место е едноставно магично!

Ветровите во Алјаска се толку силни што дури и масивни дрвја не можат да стојат исправено.

Шпагети што замрзнаа толку многу што виљушката замрзна заедно во нив.

  • Сакаш да кажеш дека ова не е предмет на уметност?

Најизвонредното место за моментот „Таа рече да“.

Овој феномен може да се види овде на особено студено време.

Глуварчињата во Алјаска никогаш не престануваат со фотосинтеза бидејќи сонцето никогаш не заоѓа овде.

  • Неодамна ги собрав низ мојата куќа во Енкориџ и бев изненадена од нивната големина.

„Пред некој ден видов траги од волк. Работни ракавици со големина XL за споредба“.

А Алјаска е, се разбира, спокојството и убавината на природата. Глечер во близина на градот Кордоба.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Како изгледале 17 познати личности на почетокот на 2010-те VS. Денес

Татко ми е полицаец и малку пишува казни за државата, а малку за себе и ние си живееме убаво…