во ,

18 Фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

Исто како и секоја друга земја, Италија има свој уникатен шарм. Постојаниот ренесансен дух, живописните пејзажи и тестенините се само мал дел од секојдневниот живот на многу Италијанци. Собравме неколку фотографии кои ги доловуваат најсветлите моменти од животот во оваа сончева земја.

1. „Неодамна се преселив заедно со мојата девојка во Италија. Сè уште не сме ја користеле решетката за сушење како што е предвидено“.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

2. „Што значат овие венци? Сум видел луѓе кои ги носат низ цела Италија“.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“


  • Некој што добива универзитетска диплома во Италија се нарекува „лауреато“ што буквално значи „крунисан со ловор“. Потекнува од древниот римски обичај да им се дава ловорова круна на поетите кои императорот ги смета за достојни за пофалба.

3. „Те молам кажи ми дека ова не е она што мислам дека е. Само што го најдов во нашата гаража во Северна Италија“.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

4. Услугата за испорака во Венеција има свој уникатен шарм.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

5. „Некои места во Италија нудат сламка направена од тестенини за да не се троши повеќе пластика“.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

6. Има подводна црква во Италија.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

7. „Минималистички пејзаж со едно дрво на врвот на еден рид ми го привлече вниманието во Тоскана“.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

8. „Налетав на оваа дополнителна безбедносна капија во Италија. Имаше знак грубо преведено како „Забрането престапување“.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

9. „Ова куче со часовник во Италија“

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

10. Напуштена црква во Италија

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

11. „Оваа зграда во Торино се нарекува „парчето палента“. Луѓето живеат и таму!“

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

12. Каде на друго место можете да најдете балкон во форма на чаша?

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

13. „Ренесансна скулптура во евтина продавница за облека, Џенова, Италија“

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

14. Овој пазар за храна во Италија изгледа како слика.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

15. „Супермаркет во Италија ги продава само чоколадните краеви на Корнетос (најдоброто парче).

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

16. Само луѓе кои играат шах

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

17. „Осамено растение кое расте на мало светло на улица во Италија“

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

18. „Овој тоалет со чуден облик изгледа прилично вообичаено во Италија“.

18 фотографии од Италија кои ќе ве натераат да извикате: „Мама Миа!“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Копирачи на славни личности: 15+ ѕвезди и нивните извонредни двојници

15 Луѓе кои пробале нешто навистина невообичаено