во , , ,

19 Смешни работи кои луѓето ги кажале по анестезијата што може да ве натера да се смеете повеќе отколку од скокоткање

Реклама

Анестезијата е одличен изум – ја прави болката да исчезне и исто така е причината за многу смешни ситуации во болниците. Луѓето кои се будат после анестезија може да кажат навистина чудни работи како „Сакам да се омажам за ананас.“

– После операцијата, ме транспортираа во собата и подот беше под агол, па кога ме носеа надолу, реков: „ВОУ! Да го направиме тоа повторно!“

– После гинеколошка операција, ги отворив очите и го прашав хирургот (кој беше млад и привлечен човек): „Дали мајка ти знае што правиш на работа?“

– Кога ги отворив очите, видов машка медицинска сестра и реков: „Дали си ти мојот маж? Ајде да одиме дома!“ Мојот маж беше во близина и сè уште мисли дека сакав да го заменам.

– Ми кажаа дека после операцијата, станав гол, ја отворив вратата и тргнав да излезам. Кога ме фатија и прашаа каде одам, им кажав дека навистина морам да одам. Не знаев каде треба да бидам. Па, се разбира, ме вратија назад во собата.

– Мојот анестезиолог беше навистина привлечна, млада и љубезна жена. Кога анестезијата почна да дејствува, ѝ кажав дека со нејзиниот изглед, не им треба анестезија на нејзините пациенти… Кога се разбудив, побарав од некого да ми ја донесе чантата за да можам да им дадам пари на сите!

– Кога бев прва година, ја скршив клучната коска. После анестезијата, ѝ кажав на сестрата дека ја сакам, но не како жена, туку како држава.

– Кога имав операција, анестезиологот беше навистина добра жена и ме утешуваше бидејќи бев исплашен. Кога го ставаше катетерот во мојата вена, рече: „Погледни колку е убав – розов е. Сите останати имаат сиви.“ Тоа некако ме направи да се чувствувам подобро. И кога веќе почнав да заспивам, забележав нешто друго што беше сиво и здодевно. Хирургот влезе и неговата униформа беше сива. Бев сигурен дека само изгубив свест по тоа. Но после операцијата, анестезиологот ми кажа дека сакав неговата униформа да биде розова. Хирургот рече дека никогаш не слушнал нешто слично на тоа.

– Една друга пациентка во мојата соба ми кажа дека кога ги отворила очите, видела две убави девојки во бело (медицинските сестри) и мислела дека се ангели. Била среќна што е во рајот и ги прашала каде е Бог. Тие рекле: „На состанок!“

– Ја замолив медицинската сестра да ми ја подаде болничката перница и потоа почнав да плачам бидејќи луѓето таму беа толку љубезни и ми беше жал што никогаш нема да ги видам повторно. Потоа се обидов да ги прегрнувам луѓето таму.

– Јас сум женски анестезиолог. Се сеќавам дека еден пациент после анестезијата мислеше дека изгледам многу како нејзиниот маж. Ми ја фати раката и рече: „Те сакам многу, Мајк! Ти благодарам што си со мене цело време…“

– Еден пациент се разбуди по вадење на умниците, молејќи го докторот да го остави да биде Дејвид Боуви. Докторот всушност праша како тоа би можело да се случи, а одговорот беше дека „тоа би било фантастично.“

– После анестезијата, одев по поле со розово-жолти облаци. Имаше и други слични облаци кои беа држени од штипки. Зад облаците, некој го викаше моето име. Беше тивко но упорно и се обидував да најдам начин да излезам до мојата новородена ќерка.

– После анестезијата, мојот братучед предложи брак на… ананас. И не постоеше ананас во собата!


– Се разбудив после мојата анестезија, погледнав околу и почнав да викам: „Зошто сите сте тука! Операцијата е во тек! Излезете од тука!“

– Кога имав 17 години, ми беше потребна апендектомија. После операцијата, докторите ме носеа надолу во лифтот, и реков: „Јас сум принцеза!“ Докторите се смееја и ме прашаа: „А ние кои сме?“ Реков: „Вие сте коњи!“ После тоа, сите доктори и медицински сестри се смееја на мене.

– Мојот маж ми предложи брак на третиот ден откако се запознавме. 1 месец подоцна, се венчавме – иако не бев сигурна дали го сакам. Само мислев, „Не е голем ризик.“ И 4 месеци по нашето запознавање, имав операција. Отидов во болницата и мојот маж беше на работа. После итната операција, го видов со огромен букет! Болницата го повикала и му рекла, „Џими, твојата жена се освестува.“ Се испостави дека викав, „Џими, драг, те сакам!“ Никој друг не му зборувал така. Заедно сме 10 години и го сакам!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Наставникот влегува во училницата и ги затекнува сите ученици во клупите освен еден, кој нешто работи во аголот на училницата…

Одделението добило за домашна работа да напишат состав на тема “Има само една мајка!…