во ,

23 Минијатурни животни кои пленат со својот шарм

Најмалиот цицач на светот е свинскиот лилјак кој тежи помалку од 2 грама. Ова животно зазема малку простор во вашата дланка. Но, дури и меѓу влекачите, птиците и инсектите има такви мали примероци, а колку се помали, толку повеќе сакате да ги земете и да ги галите.


1. Оваа мала змија е среќна што ме запозна.

2. Гасеницата вели „Здраво!

3. Какви заби има овој еж?

4. „Жена ми ги најде овие малечки на работа како се криеја од жештините“.


5. Неверојатно е што геконите доаѓаат на овој свет со такви димензии.

6. Поскоро плишана играчка наместо жива пеперутка.

7. „Денес најдов мал помошник во градината“.

8. „Најдов бебе октопод во мида!“

9. Петдневни ежиња.

10. Мал предатор – богомолка.

11. „Пигмејски морски коњ во споредба со мојот палец

12. „Ова е Скрафи, најслаткиот хрчак што сум го видел“.

13. Не знаев дека камелеоните се толку слатки.

14. Мала морска ѕвезда со 7 зраци.

15. Никој не се плаши од овој пајак.

16. Жабарската риба се вклопува на врвот на прстот.

17. „Еден куп мали скакулци во градината на мојот пријател“.

18. Минијатурна жаба – помала од човечки нокт.

19. „Мила пеперутка слета на мојата дланка“.

20. Мало морско коњче меѓу коралите.

21. „Мал полжав што го најдов во крзното на мојата мачка“.

22. Овој мал лилјак сака да се гушка.

23. Малото пиле колибри пие сок од малини.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

14 Познати дами кои со гордост носат облека која веќе не е во мода

11 Доктори ги споделуваат најсмешните изјави од своите пациенти