во , , ,

50 Најзлобни градби во историјата на човештвото

Познатиот американски архитект Френк Лојд Рајт кажал дека природата и архитектурата треба органски да се вклопат едни со други. Но овие дизајни коишто ќе ги видите изгледаат како мрачните згради на негативците од филмовите и стриповите.

Philadelphia City Hall, Philadelphia, USA

Mahanakhon Tower, Bangkok, Thailand

Polygone Riviera, France

Riverside Museum, Glasgow, UK

Catholic Church, Paks, Hungary

Former Research Institute For Experimental Medicine, Berlin, Germany

Bahnhof Office Built Into A Former Anti-Atomic Shelter, Stockholm, Sweden

Maison St Cyr, Brussels, Belgium

Fort Alexander (Plague Fort), Saint Petersburg, Russia


Што мислиш?

10 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Слушам, ќерка ти ќе се мажи. Зетот каков е?

30 Фотографии од познати личности кои докажуваат дека и тие се исто толку чудни како и обичните смртници